Musiken och det heliga med Eric Schüldt, programledare och kulturjournalist

Med hjälp av legenden om musikens ängel som fick följa med till jorden gläntar Eric Schüldt på dörren till sitt livs resa.

Oväntat möter han tidigt i livet en annan värld, fylld av musik och tonsättare. Mötet förvandlar Eric till en sökare. ”Vad var det för dörr som öppnades? Vad betyder det heliga? Varför talar viss musik så starkt till mig?” Frågorna är många men genom livet har Eric också hittat svar på flera av dem.

Eric Schüldt

Eric Schüldt har arbetat som discjockey på Spy Bar i Stockholm där han har serverat musik av den estniske klassiska kompositören Arvo Pärt på dansgolvet, till programledare på Sveriges Radio och kulturjournalist. Schüldt kombinerar kunskaper om klassisk musik med personliga intervjuer. Eric har uttryckt oro för högkulturens undergång och analyserat vad digitaliseringen innebär för kulturen. Han tilldelades 2018 Sveriges Radios språkpris med motoveringen: ”som kittlar vår fantasi med språklig magi, och vars storslagna lågmäldhet både bildar och ger bilder i en personligt orkestrerad värld av ord och ton”.